„Медия груп 24” купи „Фокус”

Сделката обхваща цялата радиоверига - 60 радиостанции, сайтът и търговските марки

Техномания
09:16 - 16 Април 2022
2941
„Медия груп 24” купи „Фокус”

„Медия груп 24“ (MG24.bg) ще придобие Националната радиоверига „Фокус“ и Информационна агенция „Фокус“. Сделката обхваща цялата радиоверига (60 радиостанции в страната), информационната агенция и търговските марки на „Фокус“.

„Медия груп 24“ е предпочетена пред няколко други кандидат-купувачи за придобиване на активите на „Фокус“.

„Фокус“ е един от най-качествените медийни брандове в България и за нас е чест, че ще имаме възможност да го съхраним и развием в бъдеще. Ще запазим изцяло профила на радиото и информационната агенция „Фокус“, които са първоизточник на много от важните политически, икономически, социални и обществени новини в България.

Бързината и точността, които са запазена марка на „Фокус“, ще останат приоритет за работещите в медията.

Ще доразвием изключителния информационен потенциал на „Фокус“, комбинирайки го с много и качествено съдържание от регионите, където пък „Медия груп 24“ ЕООД е безспорен лидер.

Ще създадем и няколко общи новинарско-информационни продукта в София и големите областни градове. Имаме ясна визия и стратегия за развитието на „Фокус“, коментира Кирил Налджиев, управител на „Медия груп 24“ ЕООД.

„Ще продължим да надграждаме традициите на „Фокус“ с успешни професионални продукти, за да отговорим на търсенето и интересите на българската аудитория у нас и в чужбина. Ние сме информационен лидер и ще затвърдим позициите си като такъв“, коментира Диян Димитров, управител на „Фокус Нунти“ ООД.

За „Фокус“:

Радио „Фокус“ е най-голямата частна информационна радиоверига в България. Тя е част от първата частна информационна агенция „Фокус“ (focus-news.net), която предлага денонощно новини на български и английски език.

Новините обхващат политическия, икономическия, обществения, културния и спортния живот в България, на Балканите и по света. В 24-часовата програма на радиоверигата новинарските и публицистични предавания се редуват с богата музикална програма.

Програмата на Радио „Фокус“ печели конкурси за радиодейност и непрестанно разширява мрежата си с включването на нови предаватели в цялата страна. В момента Радио "Фокус" излъчва на 60 честоти, покривайки територията на България.

За "Медия груп 24“:

"Медия груп 24“ е водеща медийна компания в България - лидер в предоставянето на регионално информационно съдържание, с портфолио от 8 информационни уеб сайта (Sofia24.bg, Plovdiv24.bg, ZaPlovdiv.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, Telefootball.net), безплатен регионален вестник за Пловдив - "Plovdiv24.bg Седмичен", както и едно от най-популярните в световен мащаб мобилни спортни приложения - "Мачовете по ТВ"/'Football on TV'. Апликацията оперира в 22 държави по целия свят, като е сред най-използваните спортни мобилни приложения в България, Испания, Франция, Италия, Аржентина, Колумбия и Чили.