„Сурва“ в Перник отваря за кебапчетата

Общество
14:25 - 12 Януари 2023
2180
„Сурва“ в Перник отваря за кебапчетата

От днес до 17 януари се приемат заявления от страна на търговци за участие в празничния базар по повод Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" - 2023 г., съобщиха от община Перник.

Поради големия брой желаещи да развиват търговска дейност по време на  маскарада, сред които преобладават капанчетата с бира-скара, ще се разрешава ползването на не повече от три броя петна за поставяне на сергии.

Таксата за наемане на терените е осем лева на кв. м дневно съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Определените дни за извършване на търговска дейност на открито са 27-и, 28-и и 29 януари (включително).

Разрешените за продажба стоки са: сувенири, маски и художествени произведения, свързани с празника, захарни изделия, дюнери, палачинки, понички, варена царевица и скара.

Заявления за търговска дейност се подават в деловодството на община Перник или по електронен път.

От администрацията информират, че се забранява продажбата на артикули, брандирани с логото, символите, визията и името на фестивала "Сурва". Такива ще бъдат продавани само на официалните щандове на община Перник и фондация "Култура - Перник". Нарушителите подлежат на санкции.