„Токуда” уволни медсестрата, вдигнала колеги на бунт

Ексклузивно
13:30 - 05 Август 2019
13221
„Токуда” уволни медсестрата, вдигнала колеги на бунт

Болница „Токуда” уволни медсестрата Мая Илиева, която заедно със свои колеги се опълчи срещу статуквото в здравеопазването. В събота, в края на работния ден, тя е била отстранена от работа, където е от самото основаване на лечебното заведение. 

До нейното освобождаване се стигнало след подписка на медици. Те я обвинявали, че нарушавала вътрешния ред. „Най-вероятно колегите ми са били заплашвани, затова са направили докладна срещу мен. От години искат да ме махнат, но все не успяват. При всеки опит аз съм водила дела и съм ги печелила. Имам вече 5 спечелени процеса”, разказва първо в Lupa.bg Мая Илиева.

 „Наказвана съм постоянно. Една година ме бяха оставили само на заплата, лишиха ме от материално стимулиране. Не можеха да ме махнат, тъй като съм председател в КНСБ от 12 години. Но сега и синдикатът ме предаде”, сподели здравният работник.

 „Уволниха ме в края на работния ден и трябваше да оставя сама да работи моя колежка в сърдечна реанимация, а това е недопустимо. Така се застрашава живота на пациентите", подчертава медсестрата. "Ще заведа поредно дело не само срещу болницата, но и срещу синдиката. Ще търся правата си извън страната си”, закани се Мая Илиева.