„Възраждане" към министър Вътев: „Оставка!". Той: „ Не сте ме назначили вие, за да я искате“

Разгорещени страсти и размяна на реплики в парламента

Топ
10:32 - 14 Септември 2023
2295
„Възраждане" към министър Вътев: „Оставка!". Той: „Не сте ме назначили вие, за да я искате“

Темата за забрана на вноса на зърно от Украйна успя да разпали страстите в парламента.

От "Възраждане" поискаха незабавно министърът да донесе макроикономическите анализи на Министерския съвет, които са го накарали да си промени мнението и то само за един ден, а сега да няма против забраната да отпадне.

"Всичко това показва ясно и категорично, че вие г-н министър, не сте подчинен на българския народ, а на чуждо посолство или другата вероятност е двама или трима предприемачи, които искат да захранят предприятията си с евтин слънчоглед да им помагате в момента", предположи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и го определи, че стои с наведена глава. 

"Не съм бил нито с наведена глава или поглед. В моя чест е свирил българският химн, не знам във ваша чест дали е свирил", обърна се министърът към Костадинов.

"Ако бяхте поискали да дойда с макроикономическите показатели малко по-рано, щях да дойда и да ви ги представя, но да ми казвате незабавно е несериозно", добави Вътев. и продължи: извинявайте какви посолства намесвате не знам, но ако ще ми губите още времето с подобни реплики, моля да ме освободите, защото имам много работа и да слушам подобни нелепости някак си не е сериозно", възмути се Вътев.

Това предизвика гнева на "Възраждане" и те извикаха от място "оставка".

От трибуната Вътев им отговори: "Не сте ме назначили вие, за да ми искате оставката".

Това изказване предизвика и червеният Георги Свиленски.

"За втори път ставаме свидетели на министър, който казва, че не сме го назначили ние, че му губим времето и подобни. Ще стоят тук колкото е нужно при народните представители, за да ни бъде изяснено това което ни интересува. Отнасяйте се с уважение към нас и парламента", ядосан каза Свиленски.