Бекъм: Не аз определям състава на "Интер Маями"

Футбол
10:43 - 29 Юли 2023
2674
Бекъм: Не аз определям състава на "Интер Маями"

Съсобственикът на "Интер Маями" Дейвид Бекъм заяви, че не влияе на състава на отбора за мачовете.

„Грижа за всеки детайл в този клуб, независимо дали става дума за дизайна на залата и офисите, дали играчите имат нужда от фенове… за всички тези неща се уверявам, че всичко е наред, защото когато привлечеш играчи като Лео Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба, трябва да поддържаш определено ниво. Това не означава, че те са третирани по различен начин от останалите, но става въпрос за внасяне на професионализъм в клуба.

Когато се преместих в Лос Анджелис, бях по-загрижен не за нивото на игра, а за професионализма, който цареше в клуба. Например, нямаше вечери преди мача. Всичко това се промени много бързо и когато дойде Брус Арина (треньор на "Галакси" от 2008 до 2016 г.).

Не аз определям състава на "Интер Маями" за мачовете. Не контролирам нищо на терена, в тренировките, в мачовете. Това прави треньорският щаб. Но аз съм в бизнеса с набиране на персонал с Крис Хендерсън и Хорхе Мас. Постоянно търсим начини да доведем този клуб до нивото, което очакваме. Вярваме, че можем да издигнем този тим до нивото на европейските клубове в бъдеще. Отборите, в които съм играл през годините, някои от тях са на 100 или повече години. Ние сме само на три години. Но това е нивото, което смятаме, че можем да постигнем“, заяви Бекъм пред The Athletic, цитиран от БТА. 

През 2014 г. Бекъм стана съсобственик на "Интер Маями" за 25 милиона долара, четири години по-късно отборът получи одобрение от МЛС, а през март 2022 г. клубът изигра първия си мач в лигата.