Белингам с постижение за Борусия, но с горчив вкус, Джан обвини рефера за отпадането

Челси заслужаваше да продължи напред, заяви треньорът Терзич

Спорт
12:52 - 08 Март 2023
1333
Белингам с постижение за Борусия, но с горчив вкус, Джан обвини рефера за отпадането

Младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам със сигурност е разочарован, след като тимът му отпадна от Шампионската лига, губейки с общ резултат 1:2 осминафиналния сблъсък с Челси.

Англичанинът започна като титуляр срещата на „Стамфорд Бридж“, спечелена от „сините“ с 2:0, като това бе шестият му мач като титуляр в елиминациите на турнира.

Така той се изравни на върха със защитника на Ливърпул Трент Александър-Арнолд като тийнейджърът от Англия с най-много мачове като титуляр в елиминациите на най-силния европейски клубен турнир. Той обаче няма да може да застане еднолично на върха, тъй като тимът му отпадна от ШЛ няма да има повече двубои от елиминациите до 20-ия рожден ден на Белингам, който е на 29 юни.

Футболистът на Борусия Дортмунд Емре Джан атакува съдията Дани Маккели от Нидерландия след отпадането на „жълто-черните“ от Челси в Шампионската лига.

"Реферът е виновен за нашето поражение и няма какво много да говорим. Всички видяха какво направи, разбира се, който иска честно да види. Не разбирам защо повтори дузпата, като се има предвид, че имаше много играчи в наказателното поле и не само от Борусия Дортмунд? Макели имаше грешно отношение към нас през целия мач, ние не заслужаваше да се сбогува с Шампионската лига по този начин", каза Джан.

Думите на футболиста може да доведат до наказание от страна на УЕФА, тъй като коментарите срещу реферите са забранени.

Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич също бе разочарован след отпадането на тима от Челси.

„Труден резултат за приемане, много сме разочаровани. Това бяха два много напрегнати мача. През второто полувреме показахме много доминиращо представяне и създадохме много положения, в крайна сметка обаче това не беше достатъчно“, каза наставникът на Дортмунд след края на двубоя в Лондон.

„Трябва да кажем, че в продължение на двата мача Челси заслужаваше да продължи напред. Но ние също заслужавахме да продължим, тъй като това бяха два много равностойни мача“, призна Един Терзич.