Берлускони жив по чудо, изписаха го от болницата (снимки)

Новини
18:09 - 06 Май 2019
4163
Берлускони жив по чудо, изписаха го от болницата (снимки)

Бившият италиански премиер и медиен магнат Силвио Берлускони беше изписан от болницата в понеделник, 6 май. Миналата седмица той претърпя тежка операция заради запушване на червата, за което Lupa.bg своевременно информира. Според италианските медии, животът му е бил в опасност.

„Аз съм добре сега. Да, беше ме страх, защото можеше да се случи нещо лошо”, заяви милиардерът пред журналисти, докато напускаше болницата в Милано. Имаше вариант той да бъде преместен в Рим, но лекарите не разрешиха, тъй като можеше да не издържи транспортирането с хеликоптер.

Възстановеният Берлускони маха на почитателите си при излизането от клиниката в Милано

„Много неща се случиха наскоро, които ме накараха да мисля, че съм достигнал до края, но вместо това се възстановявам учудващо добре. Жив съм!”, каза той.

Бившият италиански премиер беше приет миналата седмица с остра болка, която го накара да пропусне срещата с избирателите на своята партия „Форца Италия" малко преди изборите за Европейски парламент. Съмненията бяха за инфаркт, но се оказа тежко запушване на червата и кръвоносните съдове.

„Обещах на тези, който се грижеха за мен, да участвам в кампанията за евроизборите”, каза Берлускони. Той допълни, че ще ограничи телевизионното си присъствие и интервюта, за да може да присъства на повече срещи с избирателите.

Силвио Берлускони след изписването си от болницата

Силвио Берлускони даде кратко изявление пред репортерите при изписването си. Той увери, че ще агитира за европейските избори, но няма да дава тв интервюта