Беше ли масон Алексей Петров?

Твърдеше се, че антитерористът, свързан с ъндърграунда, е членувал в една ложа с екс шефа на ДАНС Петко Сертов

Актуални новини
20:30 - 17 Август 2023
15930
Беше ли масон Алексей Петров?

Щатен служител в Държавна сигурност, служител на Спецотряда за борба с тероризма, секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС, шеф на Федерацията по карате, бизнесмен, застраховател - дейностите, с които се занимава Алексей Петров са безброй. Мнозина свързват и показно разстреляния служител на специалните служби с мафията, макар че съдът го оправда като лидер на организирана престъпна група по знаковото дело "Октопод".

Хора като Алексей Петров, които действаха "под прикритие" и гравитираха не само около официалните разузнавателни служби на държавата, но и около ъндърграунд средите, бяха свързвани и с други митични тайни общества - тези на масоните.

Въпросът бил е масон Алексей Петров периодично изникваше в обществото през последните 20 години. След убийството на Трактора вчера отново се появиха питания дали бившата барета е бил свободен зидар и дали е членувал в някоя от масонските ложи у нас, подобно на покойния президент на "Мултигруп" Илия Павлов. Борецът бе 33-а степен масон по Шотландския ритуал на свободните зидари и след убийството му през март 2003 г. Павлов бе погребан според масонските порядки.

Според различни източници Алексей Петров е бил масон и е членувал в масонската ложа "Братство и чест" заедно с бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. А когато Сертов оглави новата контраразузнавателна служба бившата барета бе назначен за съветник в ДАНС.

"Алексей Петров никога не е бил масон и няма какъвто и да е допир с нито една от двете масонски ложи в България!", заяви още през 2010 г. генерал Румен Ралчев,

който е бил шеф в Управлението за безопасност и охрана (УБО), началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев, а от дълги години е и Велик приор на Велик приорат – България и един от първите масони в България, достигнал е до най-високата 33-а степен. Румен Ралчев дълго време беше и велик майстор на Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България. В миналото е бил и треньор по джудо, борба и самбо.

"Ако някой от нашите членове се компрометира пред обществото, неминуемо започва процедура по неговото “замразяване” до изясняване на случая от следствието. Ако получи осъдителна присъда, следва изключване. Имаше дори такъв министър преди години, срещу когото започна следствие и той беше принуден да си “замрази” членството до приключването на следствието. Но тъй като беше оправдан, продължи да бъде наш брат", разяснява Румен Ралчев.

По думите му в масонските ложи членуват високоморални хора, утвърдени в обществото и това прави невъзможно членуването на компрометирани личности. Вероятно това е причината Алексей Петров, който имаше твърде спорна репутация, да не е бил свободен зидар. Както е известно тайното общество на масоните, често набеждавано, че задкулисно дърпа конците във всички държави, се стреми обкръжените от тъмнина да видят Светлината. Бившата барета също принадлежеше към едни други тайни служби и обичаше да действа "под прикритие".