Без политици в "Панорама" заради Петото народно въстание

Лидерът на "Отровното трио" Арман Бабикян сяда на стола срещу Бойко Василев

Общество
12:43 - 16 Октомври 2020
3195
Без политици в "Панорама" заради Петото народно въстание

Публицистичното предаване "Панорама" тази вечер ще мине без политици заради плановете за мащабен протест, озаглавен от организаторите Велико народно въстание. В последните 3 седмици сградата на БНТ се превърна в отправна точка за демонстрантите срещу властта, като напрежение възникваше всяка петък вечер след участието на политически фигури в предаването.

Днес обаче гостите в "Панорама" няма да са представители на нито една партия, а плурализмът, който генералният директор на обществената медия Емил Кошлуков, заявява, ще бъде доказан с участието на един от флагманите на протеста - основателя на Отровното трио Арман Бабикян. Той ще седне на стола срещу водещия Бойко Василев заедно с Любен Дилов-син, социолога Първан Симеонов, политолога Димитър Ганев и доц. Наум Кайчев, заместник-председател на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси между България и Северна Македония. 

След последните пет предавания "Панорама" протестиращи от "Боец", "Правосъдие за всеки" и "Демократична България" блокираха входовете на "Сан Стефано" 29, а участниците в студиото от управляващите бяха гонени и замеряни с яйца. 

Днес, по време на Великото народно въстание 5, обявено от 17 часа пред фонтана на президентството, от БОЕЦ канят на "Гражданска Панорама - 3" пред сградата на БНТ в 18,30 часа.