Бездомници в Кърджали отказват общински жилища

Актуални новини
16:47 - 11 Ноември 2019
2385
Бездомници в Кърджали отказват общински жилища

Бездомници, които мизерстват в порутени постройки в Кърджали, отказват да бъдат настанени в общински жилища. Това обяви пред 24rodopi.com директорът на „Социално подпомагане“ в областния град Цветомир Хаджиев.

Несретниците се водят на отчет в дирекцията въпреки, че често сменят „адресите”

„Идентифицираните лица към настоящия момент, които са на отчет при нас, са 11. Имаме такива, които са трайно настанили се в изоставени сгради, други периодично се местят. Имаме такива, които през летния период отиват в Харманлийско и Свиленградско, а също и в Североизточна България.

Това, което се знае към момента е, че една част от тези лица са се самонастанили в помещенията, които са били част от бившите казарами, други са в бараки до печатницата в близост до парк „Горубсо“. Има и на други места“, посочи Цветомир Хаджиев.

Оказва се, че всички възможни механизми за помощ вече се предложени на страдалците. „Предлагали сме им многократно социални услуги, но тези лица са декларирали, че не желаят да ползват такива. На две лица им е предлагано общинско жилище от община Кърджали, но те са отказали, тъй като жилището било апартамент, а те искали къща. Предлагано им е и настаняване в Кризисния център в Крумовград, но и това е отказано“, допълни Хаджиев.