Безобразие в Lupa.bg: Медици в Габрово лекуват без защитни облекла

У нас
13:01 - 10 Март 2020
3614
Безобразие в Lupa.bg: Медици в Габрово лекуват без защитни облекла

Болница „Д-р Тота Венкова" в Габрово, където бяха първите два случаи на заразени с коронавирус, все още не е напълно подготвена за заразата. Защитно облекло има само в Инфекциозно отделение, научи Lupa.bg от свои източници.

Безобразието е, че медицинските екипи на Спешното отделение, през което минават десетки хора, работят без предпазна екипировка. Очаква се всеки момент да бъде доставено необходимото оборудване за болничния персонал срещу Covid-19.

В момента габровската болница лекува пациенти с половин персонал, тъй като част от лекарите и медицинските специалисти са поставени под 14-дневна карантина заради установените случаи на коронавирус. За да си останат вкъщи, работещите в лечебното заведение са принудени да си пуснат отпуск.

Осем проби от Габрово са със съмнение за коронавирус, обяви днес шефът на ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски. “Текат повторни проби, за да се установи, дали резултатите са положителни или отрицателни. Това ще е известно до средата на деня“, каза още медикът.

Официално четирима са заразените с коронавирус у нас. Болните пациенти се намират в лечебни заведения в Плевен и Габрово. От министерствата на здравеопазването и образованието наложиха ограничения за масови събития. Затварят се театри, кина, музеи, спират концерти. Всички спортни събития също ще се играят без публика.