Безумие: Rolls-Royce кабрио струва €23 милиона

Техномания
20:48 - 28 Май 2021
4532
Безумие: Rolls-Royce кабрио струва €23 милиона

Rolls-Royce представи поръчковия суперкабриолет за избрани богаташи Boat Tail. Лимузината, която се превръща в най-скъпата кола нова кола в света ще бъде произведена в три бройки и ще струва 20 милиона лири (23 млн. евро) всяка.

Кабриолетът с името Boat Tail е първата работа на дивизията Rolls-Royce Coachbuild, създадена наскоро от британската компания да възроди колите, които могат да бъдат изцяло по вкуса на клиентите. При тях всичко може да е персонализирано без шасито.

Огромният кабриолет (дълъг 5,9 метра!) е изграден върху алуминиевата платформа Architecture of Luxury, на която са базирани новите модели на Rolls-Royce, започвайки с Phantom. Не е известно дали V12 двигателят е модифициран с двойно турбо, но дори и в стандартната версия, този мотор развива 571 конски сили и 900 Нм въртящ момент.

Първият Rolls-Royce Boat Tail е направен за семейна двойка. Това са успешни и много заможни хора, които са познати в Гудууд от ценителите на Rolls-Royce - и разбира се, те притежават богата колекция от автомобили, като ролс от 1932 г.

Заедно с колата за двойката специално са направени чифт хронографи на Bovet, които могат да се носят на китката или да се поставят в специални джобове във вътрешността на кабриолета. Те ще бъдат представени отделно. Часовниците най-вероятно пък ще се превърнат в най-скъпите автомобилни аксесоари в историята.

Външните панели на тялото на кабриото са ръчно изработени от алуминиеви листове. Елементите са направени възможно най-големи, за да се сведе до минимум броя на фугите.

Автомобилът е вдъхновен от яхтите, което личи и от името му, а най-уникална е задната му част за пикник с два стола и тента, която да пази от слънце. В салона има два хладилника, както и комплект прибори и чаши.