Бика от Майорка прегази и Марин Чилич (СНИМКИ)

Гаел Монфиз също на четвъртфинал след лесна победа в Ню Йорк

Спорт
13:23 - 03 Септември 2019
2351
Бика от Майорка прегази и Марин Чилич (СНИМКИ)

Рафаел Надал продължава пътя си към титлата на тазгодишното издание на US Open. Поставеният под №2 в схемата испанец си осигури участие на 1/4-финал след като победи с 3:1 сета Марин Чилич - 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Бика от Майорка загуби първи сет от началото на кампанията на “Флашинг Медоус”, но това не му попречи да сломи съпротивата на хърватския си съперник.

Срещата ще се запомни и с невероятната предпоследна точка в мача, когато испанеца стигна една наглед безнадеждна топка и успя да направи невероятен уинър с удар покрай мрежата.

Надал си осигури място на 1/4-финала на US Open за 9-и път в своята кариера и общо 40-ото му участие на тази фаза в турнирите от Големия шлем.

Следващият съперник на испанеца ще бъде Диего Шварцман, който отстрани Александър Зверев.

Французинът Гаел Монфиз записа една от най-лесните си победи на тазгодишното издание на US Open. Поставеният под №13 в схемата надделя с 6:1, 6:2, 6:2 над испанеца Пабло Андухар в Ню Йорк на “Луис Армстронг Стейдиъм”.

Французинът сервираше отлично и направи 8 аса и нито една двойна грешка. Той не даде нито една точка за пробив на Андухар, като освен това направи и 34 уинъра срещу само 6 на сметката на испанеца.

Така 33-годишният французин достигна до 1/4-финала на “Флашинг Медоус” за пръв път от 2016 година насам и общо за 4-и път в своята кариера.

За място на полуфинала Монфиз ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини, който отстрани по пътя си Андрей Рубльов - 6:1, 6:4, 7:6.