Биков се извини за грешка с "Нексо", натопил дарител на ВОЛТ и ДБ

Острието на ГЕРБ се обърка, че Тенко Николов бил брат на шеф във фирмата

Новини
12:51 - 17 Януари 2023
4523
Биков се извини за грешка с "Нексо", натопил дарител на ВОЛТ и ДБ

Колкото и да не е за вярване, острието на ГЕРБ Тома Биков си посипа главата с пепел заради неволна грешка с името на човек-дарител на ВОЛТ и ДБ, като го свърза в роднинска връзка с шеф от НЕКСО.  На профила си във фейсбук, депутатът се извини, че е подвел политиците и обществото с погрешна иформация. 

Ето какво точно написа Биков:

Преди два дни написах, че Тенко Красимиров Николов, който е крупен дарител на ВОЛТ и Демократична България, е брат на човек, който е в управлението на Нексо. Източникът ми на информация бяха медийни публикации, в които присъстваше това твърдение. По-късно стана ясно, че става въпрос за съвпадение на имена и двамата нямат роднинска връзка.

Съжалявам, че съм се подвел и съм разпространил неистина. За разлика от рупорите на морала, които се появиха през последните години, аз нямам проблем да се извиня, когато съм сбъркал. Това обаче не отменя нито едно от останалите съмнения по отношение на дейността на Нексо и връзката на компанията с български политици и политически формации, заключи народният представител.