Бил Клинтън влезе по спешност в болница

Бившият президент има инфекция, не е свързана с ковид-19

САЩ
07:57 - 15 Октомври 2021
2237
Бил Клинтън влезе по спешност в болница

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който е на 75 години, е бил приет в болница в Калифорния преди два дни заради инфекция, която не е свързана с КОВИД-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на негов говорител.

"Във вторник вечерта бившият президент Бил Клинтън бе приет в Медицинския център Ървайн на Калифорнийския университет за лечение на инфекция, която не е свързана с ковид", съобщи в Туитър говорителят на Клинтън Анхел Урена, предаде БТА. 

"Той се подобрява, в добро настроение е и е изключително благодарен на лекарите, сестрите и персонала, които се грижат отлично за него", каза говорителят.

Лекарите на Клинтън посочиха в съобщение, че той е приет за наблюдение и са му предписани антибиотици и течности. Според лекарите Клинтън реагира добре на антибиотиците и нивото на левкоцитите в кръвта му намалява. "Надяваме се скоро да го изпишем", посочиха д-р Алпеш Амин и д-р Лиса Бардак.

Си Ен Ен съобщи, че Клинтън, президент на САЩ от 1993 до 2001 г., е настанен в интензивно отделение, главно за да не бъде обезпокояван, и не е на апаратно дишане.

Състоянието му не е свързано с ковид или с предишните му проблеми със сърцето, съобщи Си Ен Ен.