Билалов подсказва брутално в "Стани богат" за болно детенце

Шоу
18:00 - 11 Май 2022
20942
Билалов подсказва брутално в "Стани богат" за болно детенце

ТВ звездата Михаил Билалов в последния месец стана обект на хиляди атаки в социалните мрежи с бруталното си незачитане на правилата и открит фаворитизъм към определени състезатели. Онзи ден обаче Джаро надмина себе си и напълно оправда прякора, който зевзеците залепиха на шоуто - "Най-симпатичният на водещия печели".

Младият доцент от ТУ-Варна Николай Николаев, който участва в предаването на 9 и 10 май, беше отявлено подкрепян от Билалов, за да си тръгне в крайна сметка с 10 000 лева. Върхът на сладоледа беше въпросът за 5 бона: Кое произведение започва с цитата: "Това беше най-хубавото време, това беше най-лошото време".

Възможните отговори бяха "Илиада", "Винету", "Повест за два града" и "Дивото зове". Участникът чистосърдечно призна, че не е чел нито една от книгите, освен част от поемата на Омир в училище.

"Е как, не се ли сещаш началото на "Илиада" поне? Там се говори за нещо, или по-скоро за някого", побутна го Билалов, като визираше "Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила..."

В крайна сметка играчът се обади на приятел, който не му даде отговор и на чист късмет посочи верния отговор - "Повест за два града" от Дикенс.

В интерес на истината зрителите този път изцяло симпатизират на поведението на Билалов, защото Николай игра с достойна кауза. Ученият събира пари за изследване на изключително редкия Синдром на Лий, от който страда 4-годишната му дъщеричка Ралица.

Става въпрос за генна мутация, наречена още субакутна некротизираща енцефалопатия. Тя се изразява с деменция, припадъци, нисък ръст, слабост на очните мускули, проблеми със зрението, атаксия, сърдечни дефекти, уголемено сърце, мускулна слабост, неврологични симптоми, загуба на моторни умения, спастична пареза, а прогнозата за продължителността на живота при засегнатите е ужасяваща. Така че и до 100-те бона да беше избутал Николай, никой нямаше да се сърди на Билалов.

Не такава обаче беше ситуацията с участието ден по-рано на счетоводителката Светлана Петрова. Водещият не спря да се лигави и да помага на пухкавата, симпатична дама и на практика й каза да маркира Зинедин Зидан на въпроса: "Кариерата на кой футболист завършва с червен картон след удар с глава в гърдите на противник през 2006 г.