Билетите за Сектор "Б" свършиха, "сините" се молят за още малко

Левски печели от един мач с ЦСКА на половината от телевизионните си права за целия сезон

Спорт
14:22 - 05 Април 2024
2012
Билетите за Сектор "Б" свършиха, "сините" се молят за още малко

Привържениците на Левски изкупиха всички билети и за Сектор „Б“ за предстоящото в неделя дерби срещу ЦСКА.

Преди дни беше изкупен и Сектор „А“. Към този час „сините“ фенове са взели общо 17 625 билета. Бройката на пропуските не е окончателна, защото тепърва ще бъдат пуснати в продажба ограничено количество.

От Левски вече призоваха притежателите на абонаментни карти, които няма да могат да присъстват на сблъсъка в неделя, да информират клуба. Те имат време да го сторят до 15:00 днес. Освободените места на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъдат пуснати в свободна продажба.

В същото време стана ясно, че Левски печели от продажбата на билети за мача срещу ЦСКА на половината от това, което взима за цял сезон от телевизионни права. Това показва простата сметка преди дербито в неделя.

Така от продажбата на билети до момента Левски е спечелил 347 240 лева. Сумата е логично да нарасне в оставащите часове до началото на мача, тъй като привържениците на ЦСКА продължават да си купуват билети за двубоя.

Разбира се, Левски има съответните разходи по организирането на срещата и печалбата от билети не е чиста.

В същото време Левски печели от телевизионни права 676 хиляди лева на сезон. Това показва годишният финансов отчет на клуба.

Простата сметка показва, че „сините“, а и „червените“ ще генерират по-голям приход от продажба на билети от два домакински мача на сезон един срещу друг, отколкото получават за телевизионни права.