Били Айлиш: Да, лесбийка съм, разбрах го скоро

Изпълнителката заяви, че "никога не е планирала" да обсъжда публично сексуалността си

Шоу
15:00 - 25 Април 2024
3945
Били Айлиш: Да, лесбийка съм, разбрах го скоро

Били Айлиш разкри своята обратна сексуалност, докато работи върху предстоящия си албум. Според певицата в центъра на парчетата е самата Айлиш, която е толкова силно влюбена в момиче, че "сравнява секса с нея с храненето".

"През целия си живот съм била влюбена в момичета, но просто не го разбирах - докато миналата година не го осъзнах напълно", признава още Айлиш.

Били Айлиш се е срещала публично само с мъже, а последната ѝ връзка беше с певеца и автор на песни Джеси Ръдърфорд.

През май 2023 г. представител на изпълнителката потвърди, че двойката е скъсала след по-малко от година срещи, но са останали "добри приятели".

Бившата двойка предизвика спекулации, че са се разделили, когато Айлиш отиде на миналогодишната Met Gala без 32-годишния Ръдърфорд, а след това беше видяна да се гушка с актрисата Ава Капри на афтърпартито.

Изпълнителката заяви, че "никога не е планирала" да обсъжда публично сексуалността си и смята, че е "наистина разочароващо", че това се е превърнало в тема за разговор.

През ноември 2023 г. "Варайъти" публикува интервю с Айлиш, в което тя разкрива, че е "физически привлечена" от жени, но признава, че също така е "уплашена" от тяхната красота и присъствие.

Изпълнителката не се разкри по това време, но скоро след това репортер на червения килим на същото издание попита Айлиш дали е искала да покаже своята сексуалност в статията.

"Не, но някак си си помислих, че е очевидно?" - отговори тя тогава. "Не осъзнавах, че хората не знаят."