Биляна Петрова загуби майка си, не я пускат от Сливенския затвор да я погребе

Бившата вице-кметица на "Младост" посрещна скръбната вест от зандана, вини Ваклин за загубата

Крими
13:00 - 06 Април 2023
4225
Биляна Петрова загуби майка си, не я пускат от Сливенския затвор да я погребе

Бившата зам.-кметица на "Младост" Биляна Петрова, която заедно с титулярката на поста Десислава Иванчева излежава солидна присъда в Сливенския затвор, е загубила майка си. А властите не са допуснали временното й пускане от решетките, за да организира и присъства на погребението, съобщават администраторите на фейсбук страниците с имената на двете дами. 

"Борисов, Гешев, Ваклин я убиха", смята Петрова. От социалната мрежа стана ясно още, че тя е научила скръбната вест от свои близки по телефона във вторник. 

А управляващите страницата на Иванчева допълниха: 

"Горката Били, така и не я пуснаха да се погрижи за тежко болната си майка, нито да я види отново жива". 

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров е бил посредникът.

Цялата сума, която искали от бизнесмена, е 250 хил. евро. После я намалили на 187 хил. евро, като 70-те хиляди, дадени на 17 април 2018 г., били първият транш.  С влизането зад решетките на тримата се сложи край на сагата, която продължи повече от четири години.