Бивш член на Gravity Co. пред Lupa.bg : С Явор сме друсали всичко, дори конски фъшкии!

В апогея на славата си преди години групата имала личен дилър

Новини
14:30 - 05 Април 2019
8285
Бивш член на Gravity Co. пред Lupa.bg: С Явор сме друсали всичко, дори конски фъшкии!

Докато фронтменът на популярната електро-поп група Gravity Co. Явор Захариев бере душа след свръхдоза метамфетамини, Lupa.bg се свърза с бивш член на бандата, който ни разказа покъртителни истории за нарко-приключенията на родните групари. Според него най-емблематичните си парчета и най-славните концерти на музикантите от десетилетия са били съпроводени от индустриални количества дрога.

„Ако не ми беше дошъл акълът преди години да се оженя и да си намеря нормална работа от 9 до 5, сега и аз щях да съм в интензивното като Явката, или отдавна да съм мъртъв”, сподели ни бившият музикант. – „Раждането на дъщеричката ми ме спаси от лапите на дрогата, но той нямаше моя късмет. Много ми е тъжно за него, но нямам право да го упреквам – не е никак лесно да загърбиш този начин на живот – наркотици, алкохол, фенки. Нужен е невероятен стимул, за да прекъснеш модела.”

Според нашия източник Явор Захариев е преминал през няколко фази на зависимост за последните 15-ина години, преди да се случи неминуемото. „Започнахме с ефедрин и други стимуланти, които да ни държат във форма при записи и концерти. После дойде хашишът и синтетичните наркотици. Преди 10-ина години Явката изпадна в самоубийствена депресия и мина на игла, лекува се в клиника и започна пак отначало – хапчета, хашиш описа пълен кръг.”

Бившият член на Gravity Co. допълва, че в най-славния си период бандата си е имала личен дилър, който се е грижел за доставките на контролиращи вещества. Не е минавал ден без солидни поръчки. „На седмица харчехме сигурно по 3-4 хилядарки само за това”, споделя реформираният мъж.

И разказва интересна история, която да онагледи степента на зависимост, до която са изпаднали музикантите. „Спомням си, беше няколко седмици след сватбата ми, гостувахме в малко, балканско градче. На сутринта след като забихме на местната поляна се събудихме в абстинентна криза - аз, Явката, няма да споменавам още кой. Нямаше откъде един аспирин да намериш, камо ли нещо по-сериозно. Тогава един от колегите измисли гениалния план да стрием изсъхнали конски фъшкии във вестник и да ги изпушим. Смърдеше неповторимо. В годините сме пробвали всичко – от марихуана и гъби, до хероин и метадон – ти го кажи. Не съжалявам за нищо, музиката много отнема, но и много дава”, завърши изпълнителят.