Бивш играч на Ман Юнайтед стана свещеник

Фил Мълрин е уморен от парите и огромното внимание от страна на жените

Спорт
15:50 - 13 Януари 2023
2333
Бивш играч на Ман Юнайтед стана свещеник

Кариерите на професионалните футболисти често могат да се окажат далеч от най-важната работа в света, бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Норич Фил Мълрин е такъв пример.

Фил Мълрин някога беше голямата надежда на Манчестър Юнайтед. Той игра за юношеските селекции от 1992 до 1996 г., а след това се разписа в първия отбор по желание на сър Алекс Фъргюсън.

Той обаче изигра само един мач за първия отбор на „червените дяволи“. След това отиде в Норич, а след това в Кардиф. Игра и за няколко отбора от долните дивизии преди да завърши кариерата си през 2008 г.

Пенсионира се на 31 години. Той загуби любовта си към футбола и изтъкна, че нито парите, нито жените, които тичат около него, са му донесли щастие.

„Трудно ми е да кажа кога наистина реших, че не искам повече да живея такъв живот. Вероятно беше последният сезон в Норич. Не бях доволен от начина, по който живея”, каза Мълрин и продължи.

„Имах прекрасен живот като футболист и имах много привилегии. Някои неща обаче не ме изпълваха. Не бях щастлив, въпреки че имах всичко, което един млад човек иска”.

Бившият футболист обясни как е решил да се отдаде изцяло на религията и да стане свещеник.

„Започнах да изследвам религията. Като дете бях много вярващ и когато се прибрах у дома след края на кариерата ми, имаше повратна точка."

„Бях доброволец в приюта за бездомни. Започнах да ходя на литургия, молех се редовно и почувствах пълно удовлетворение. Във футбола има много възходи и падения, но само вярата ми показа смисъла на съществуването."

Той не съжалява нито за секунда, че се е отървал от футбола в разцвета на силите си и е станал свещеник.

„Изпитах силно желание за този начин на живот. Направих много проучвания, взех решение и ето ме след осем години“, каза Фил Мълрин.