Бивш министър на отбраната: Путин извършва ядрен шантаж

Новини
08:02 - 01 Март 2022
2861
Бивш министър на отбраната: Путин извършва ядрен шантаж

В момента Путин извършва ядрен шантаж, за да всее страх и ужас.

Това заяви бившият служебен министър на отбраната Георги Панайотов в ефира на Нова телевизия.
„Има снимка на руска балистична ракета от парад и на нея пише: "След нас само тишина". Това е психологическа война. Путин иска да покаже колко е велика Русия, защото има ядрено оръжие. Но те знаят, че не само те имат ядрени ракети и на другите не пише: "След нас започва карнавалът", коментира Панайотов.

Според него ръководството в Русия е решено да ескалира конфликта, така че да постигне зададените цели - да свали правителството в Украйна на всяка цена.

„Има липса на резултат от преговорите между Русия и Украйна. Имам чувството, че руските ръководители са взели решение да направят войната по-кървава. Жертвите ще се покачват, човешкото страдание ще бъде неизмеримо“, коментира още Панайотов.

Бившият министър на отбраната смята, че при това струпване на техника около Киев, градът и жителите му ще бъдат унищожени. „Целта е да се свали правителството вече без оглед на това дали ще има човешки жертви или не“, коментира той.

Попитан дали Путин е военопрестъпник, Панайотов отговори: „Не съм съд, но има данни, които, ако се проверят и излязат така, ще бъде такъв“