Бивш разузнавач пред Lupa.bg: Изгониха руския дипломат заради САЩ!

Москва ще отвърне на удара, предположи Радион Попов

Ексклузивно
19:15 - 01 Ноември 2019
4024
Бивш разузнавач пред Lupa.bg: Изгониха руския дипломат заради САЩ!

Скандалът с изгонения първи секретар в руското посолство в София сякаш е предизвикан, за да се удовлетвори нечий интерес и да се демонстрира антируска позиция. С пушилката се изпратиха сигнали към САЩ и партньорите от НАТО, че нашите специални служби си вършат работата, пресичайки уж опитите на Русия да разкрива тайните на Алианса.

Това коментира пред Lupa.bg Радион Попов, бивш военен разузнавач и зам.-външен министър.

Той отбеляза, че скандалът с Русия избухва, след като наша „тайнствена” делегация е била в САЩ. „Специалните служби също участваха в нея и за това се мълчеше. Всичко това създава усещане, че нещо не е както трябва”, отбеляза Попов.  

Разведката призова да се обяви кой е българинът, продавал секретна информация на Русия. „Нека да се каже как агентът е нарушил законите на страната и каква вреда е нанесъл на националната сигурност. Да се каже и защо още не е арестуван?”, апелира бившият военен разузнавач.  

Според него отказването на виза на руския дипломат ще предизвика реципрочна реакция от страна на Руската федерация. „Москва няма да остави нещата без последици. Ние сме изгонили руски разузнавач. Заради това наш дипломат ще си замине”, смята Радион Попов.