Бивш шеф на израелската космическа сигурност: Извънземните са тук !

Американското правителство е сключило споразумение с инопланетяните, казва Хаим Ешед

Любопитно
21:54 - 10 Юли 2022
20286
Бивш шеф на израелската космическа сигурност: Извънземните са тук!

Бившият шеф на програмата за космическа сигурност на Израел Хаим Ешед разказа пред израелския вестник „Едиот Ахаронот“ основните тези от наскоро публикуваната си книга „Вселената отвъд хоризонта“. Едно от категоричните му твърдения е, че извънземните съществуват, отдавна са тук. И Тръмп го знае много добре, но засега американската администрация не обявява контакта.

Това се прави за да не се предизвика паника сред населението, пише Independent, цитиран от Бургас нюз. Според бившия шеф на програмата за космическа сигурност на Израел може би най-голямата тайна на бившия американския президент е в междузвездното пространство: съществуването на извънземни.

Хаим Ешед твърди, че американското правителство е имало „споразумение“ с „галактическа федерация“ на извънземни. Но г-н Тръмп няма да разкрие истината, защото „човечеството не е готово“, казва той в интервю за израелския вестник „Едиот Ахаронот“.

Споразумението било постигнато, за да се позволи на извънземните да изследват човечеството и да разберат „тъканта на Вселената “, твърди Ешед, цитиран от Джерузалем пост. В интервюто, което първоначално е публикувано на иврит, той говори за новата си книга „Вселената отвъд хоризонта – разговори с професор Хаим Ешед“. В нея пише, че „извънземни от цялата вселена вече ходят сред нас“.

Споразумението за сътрудничество между правителството на САЩ и извънземната федерация включват „подземна база в дълбините на Марс“, където американските астронавти и извънземни представители щели да работят заeдно в екип. Според странния професор-генерал извънземните са изиграли роля в предотвратяването на ядрени катастрофи на Земята.

Г-н Ешед е категоричен, че г-н Тръмп не е разкрил съществуването на Галактическата федерация по молба на инопланетяните.

Според докладите Галактическата федерация е искала да избегне масова паника. Тъй като те са вярвали, че човечеството трябва да „еволюира и да достигне етап, в който да разбере кои са те…“.

Генералът обяснява пред вестника, че е наясно, че щял да бъде хоспитализиран, ако споделил тази информация преди 5 години, но сега академичният пейзаж му се виждал променен и можел да разкрие тези факти. За себе си смята, че, макар и бивш шеф, е уважавана фигура в академичните среди. И „няма какво да губи“, защото няма как да му се отнемат неговите „степени и награди“.

Въпреки това има известен скептицизъм по отношение на твърденията му, пише Independent. Ник Поуп, който е разследвал различни случаи с НЛО за британския отдел към Министерството на отбраната, каза пред NBC News, че твърденията са или „практична шега, или рекламен трик, който да помогне за продажбата“ на книгата на Ешед. Мнението му е, че думите на г-н Ешед може да са били „изгубени в превода“. Не е ясно дали г-н Ешед говори директно от лични знания и опит или повтаря нещо, което му е казано, коментира Поуп. И добави: „Тук все още има някои липсващи части от пъзела“.

Говорител на НАСА коментира, че макар че една от основните цели на агенцията е била търсенето на живот в по-широката вселена, тя все още не е открила признаци за това. „Въпреки че все още не сме открили признаци на извънземен живот, НАСА изследва Слънчевата система и извън нея. Целта е да ни помогне да отговорим на основни въпроси, включително дали сме сами във вселената“. Това се казва в официалното изявление.