Бившата жена на Елвис Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

Любопитно
13:53 - 31 Януари 2023
1756
Бившата жена на Елвис Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, подаде съдебен иск за оспорване на валидността на завещанието на покойната им дъщеря. Лиза Мари Пресли, единственото дете на двойката, почина преди две седмици на 54 години след сърдечен удар.

Съдебният иск оспорва изменение на завещанието на Лиза Мари, направено през 2016 г. В него майка ѝ Присила вече не е попечител на имуществото на покойната.

Според адвокатите на бившата съпруга на Елвис в документа името на Присила Пресли е изписано грешно. Освен това под поправката в завещанието има подпис, който изглежда необичаен, т.е. не е на Лиза Мари Пресли.

В жалбата до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната жена казаха, че тя е научила за „предполагаемото изменение от 2016 г.“ едва след смъртта на дъщеря си.

Изключването ѝ като попечител означавало, че тя вече не може да наблюдава активите на дъщеря си. Не е ясно обаче на каква стойност е това имущество, но според адвокатите финансовото състояние на Лиза Мари не е било цветущо.

Промените в завещанието премахват като съпопечител и нейният бивш бизнес мениджър Бари Сийгъл. На мястото на Присила и Сийгъл покойната Лиза Мари е посочила две от децата си – 33-годишната Райли и Бенджамин Киоу. Бенджамин обаче почина през 2020 г. на 27-годишна възраст.

Американските медии обръщат внимание и на това, че причината за смъртта на Лиза Мари Пресли все още не е разкрита от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, съобщава още Би Би Си.