Лиса Мари Пресли – един живот на върха на славата

Дъщерята на рок легендата Елвис беше женена за Краля на попа и издаде три албума

Новини
14:45 - 13 Януари 2023
5297
Лиса Мари Пресли – един живот на върха на славата

Лиза Мари Пресли, която като единствено дете на Елвис Пресли запази известната си фамилия в светлината на прожекторите с четири сватби и три собствени албума, почина в четвъртък на 54-годишна възраст.

Тя беше омъжена за кратко за Майкъл Джексън и още по-за кратко за Никълъс Кейдж. Бракът ѝ с актьора продължи само четири месеца. Ето част от това, което Пресли казва за живота сред знаменитости и слава:

Лиса била на 9 години, когато баща й почина от сърдечен удар на 42-годишна възраст. Тя си спомня как той веднъж я е откарал с частен самолет до Айдахо, за да може да види сняг за първи път. Прекарали половин час в снега и се прибрали обратно в Мемфис.

„Той имаше толкова необикновено присъствие – дори не като артист, а само като човек“, сподели тя веднъж пред „Ню Йорк таймс”. „Да, той пееше добре и, да, песните бяха страхотни, но това беше той, който идваше чрез музиката. Той беше по-голям от живота”.

От четирите брака на Пресли връзката й с Майкъл Джексън беше тази, която очарова таблоидите. След тайна сватбена церемония в Доминиканската република, те започнаха медения си месец от хотел на Доналд Тръмп.

По време на двугодишния брак Лиса Пресли каза пред журналистката Даян Сойер, че слуховете, че връзката им е рекламен трик, не са верни. По това време Майкъл Джексън беше изправен пред обвинения, че е малтретирал сексуално 13-годишно момче.

„Как можеш да симулираш това 24 часа в денонощието, да спиш с някого, да се будиш до някого?“ каза тя тогава. „Няма да се омъжа за някой поради друга причина, освен тази, че съм влюбена в него.“

Години след като Пресли и Джексън се разведоха през 1996 г., тя говори пред „Таймс” за трудностите при живот на върха на славата.

„Все още бях сравнително млада и се опитвах да реша кое би било по-добре за мен: да бъда с някой, който не притежава нищо, а след това ще бъде стъпкан от медиите, защото просто е станал  „Г-н Пресли“, или да бъда с някой, чието положение е сравнимо с моето“, каза тя.

Превод от в. „Ню Йорк таймс”