Бившият пиар на БСП: Нинова допусна много грешки

Политика
19:30 - 18 Юни 2024
6649
Бившият пиар на БСП: Нинова допусна много грешки

Не може да се отрече, че след като стана председател в първите години Корнелия Нинова имаше силен импулс, имаше своето значимо място. На изборите през 2017 г. БСП беше само на 3% от ГЕРБ. Тоест това беше партия с голямо влияние, с послания, с автентичност. По-късно се случи това, което се случва в големите партии – напрежението отвътре, прекият избор за председател... В един момент се оказа, че демокрацията не е толкова удобна за ръководството на партията и тогава започнаха проблемите. Това обясни за NOVA бившият пиар на БСП Бояна Бозаджиева.

На въпрос къде точно сбърка Нинова, за да донесе толкова имиджова щета за БСП и отлив на избиратели, Бозаджиева посочи, че „грешките са били много“.

Надявам се партията да направи задълбочен анализ. Имаше пренебрегване на хора, недобра преценка... Само с един ход Нинова загуби своята автентичност (става дума за решението на Пленума на БСП Калоян Методиев да не бъде част от ПГ на социалистите в новия парламент), а темата за автентичността и идентичността винаги е била много чувствителна за хората в БСП, добави тя.

За нуждата от голямо ляво обединение Бояна Бозаджиева смята, че това би бил умел ход и апелира да се предприемат стъпки и разговори в тази посока, тъй като по думите ѝ подобна заявка се посреща с одобрение от левите хора в България.

Би трябвало да се вдигне лява вълна, защото ние сме най-бедната страна в ЕС. Има поле за много леви послания. На БСП и на лявото им предстоят тежки анализи и изводи, с които да заздравят това политическо пространство, посочи още тя.

Относно кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание пиар експертът поясни, че не е останала изненадана от избора на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рая Назарян е от новите лица на ГЕРБ, юрист по образование. Това е още един жест от ръководството на ГЕРБ, че са чули избирателите си. Политиката има нужда от промяна – както в партиите, така и сред лицата, отбеляза Бозаджиева.

Що се отнася до „Има такъв народ“, според нея от формацията на Слави Трифонов са наясно, че ключът за съставяне на правителство е у тях.

На последен въпрос за отказа на БСП да се явят на разговори с ГЕРБ, Бояна Бозаджиева отговори, че вътрешнополитическата ситуация в социалистическата партия е предопределила този ход на въздържание.