Бизнесмен опита да прегази общинар от Антоново

На 3 февруари бях нападнат от същото лице с метална щанга, обясни Васил Богословов

Общество
12:54 - 07 Юни 2023
1196
Бизнесмен опита да прегази общинар от Антоново

Собственик на фирма за дърводобив умишлено блъсна и влачи лек автомобил и шофьора му в центъра на Антоново. Инцидентът е от неделя сутринта, съобщи Нова телевизия.

„Взех си кафе от автомата, завих по улицата и ме застигна черен джип. Видях на огледалото, че ме наближава с не много голяма скорост. И ме удари един-два пъти. Тегличът се впи в неговата предница, натисна педала на газта. Опитах се да завия към вкъщи, но колата беше неуправляема. Успях да скоча и застанах на платното на центъра. Завъртя джипа към мен и тръгна да ме гази, а аз се мушнах между спрени коли”, разказва Васил Богословов, който е общински съветник. Той обясни, че страхува да излиза от дома си.

Джипът е управляван от Вейдат Расимов - 39-годишен дървосекач, с който общинския съветник е имал спречкване и предишен път. Бате, ти побъркан ли си? Гледай си работата!, казва той в краткият си коментар пред Нова телевизия.

„На 3 февруари бях нападнат от същото лице с метална щанга и едва се откачих и оживях. Успях да избягам по някакъв начин”, споделя още Богословов. Той предполага, че агресията на мъжа е породена от дейността на Васил като общински съветник.

Проверка на Нова телевизия показва, че Расимов има шест производства - за каране на кола с чужди номера, за шофиране без книжка, унищожаване на чуждо имущество, съден е и за незаконна сеч. Преди време пък е имало инцидент и с автомобила на бившата му приятелка.