Бизнесмен: Земеделците искаха живот като милионери и го получиха, сега е време да плащат

Балонът в сектора е гръмнал отдавна, общите задължения в бранша са около 16 млрд. лева, заяви Светослав Илчовски

Новини
21:10 - 09 Февруари 2024
10817
Бизнесмен: Земеделците искаха живот като милионери и го получиха, сега е време да плащат

"Каквото и да помогне правителството, 30% от земеделците са фалирали и ще го разберат през следващите няколко месеца. Неразумни инвестиции, теглене на кредити, за да си вдигат арендите и да се нацакват един другиго. Този техен протест беше копиран от европейските - за да им дадат и на тях нещо", заяви бизнесменът Светослав Илчовски - земеделски производител.

"В земеделието беше създаден балон и той е гръмнал. Тези протести бяха, за да кажат, че правителството е виновно и затова са фалирали и няма да платят рентите догодина", добави той.

"Купуваха си скъпа земя, скъпи трактори, дето не им приличат. Правеха се на много оборотни, много големи милионери. Повечето работят земя под наем, на условия без всякаква логика. Затова са фалирали, но още не са го разбрали", коментира бизнесменът.

В предаването "РадиоТочка" Светослав Илчовски изтъкна, че правителството не смее да каже, че общото задължение в целия земеделски бранш е около 16 млрд. лева - това са лизинги, оборотни средства, къщички, апартаменти:

"Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и сега е време да плащат".

През 2021 г. Светослав Илчовски стана известен с твърденията си за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над известен бизнесмен, направени в т. нар. Комисия за ревизия, действала за кратко в разпуснатия 45-и парламент.

Описвайки съществуваща, по думите му от години, схема за рекет, Илчовски заяви, че през 2017 година видял видео с издевателства в ареста, снимани от надзирателите.