Блага вест в Lupa.bg: Правнучката на Георги Парцалев се омъжи (СНИМКА)

През ключалката
15:45 - 18 Ноември 2019
19635
Блага вест в Lupa.bg: Правнучката на Георги Парцалев се омъжи (СНИМКА)

Правнучка на великия Георги Парцалев – 22-годишната Цветелина, се омъжи, видя репортер на Lupa.bg. Щастливото събитие идва навръх 30 години от смъртта на гениалния актьор, който си отиде на 31 октомври 1989-а.

Цветелина е внучка на първата братовчедка на артиста - Наталия Парцалева, проучи наш репортер.

В свой пост във фейсбук Цветелина се похвали, че е прибавила фамилията на съпруга си Анатоли Георгиев с тиренце към своята. Двамата се оженили този август в тесен кръг, което организирали рекордно бързо. Причина за прибързаното парти е, че Цветелина, която е завършила счетоводство, вече била в напреднала бременност и нямало за кога да се отлага маршът на Менделсон. Въпреки голямото коремче все пак спазила традицията и облякла ефирна бяла рокля за повода.

В началното училище в родния град Левски Цвети искала да смени фамилията си, защото връстниците ѝ я взели на подбив. Правнучката на Георги Парцалев толкова се разстройвала, че дори не искала да влиза в часовете. „Един ден, когато пораснеш, ще си горда, че си Парцалева“, успокоявали я родителите ѝ.

Цветелина позира с националния флаг в Европарламента

Макар да е родена седем лета след кончината на бележития артист, Цветелина научила всичко за своя сродник. На 15-годишна възраст отишла да учи в Плевен – също като Георги Парцалев, който завършва известната Първа мъжка гимназия и още тогава проявява артистичните си наклонности.