Блъсков прати Корнелия на психиатър, проблемът бил медицински

Новини
13:46 - 07 Април 2021
10038
Блъсков прати Корнелия на психиатър, проблемът бил медицински

Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков призова в своя статия, публикувана на първа страница в днешния брой на вестника, за снизхождение към Корнелия Нинова, тъй като проблемът според него бил медицински. Блъсков смята, че трябва да се събере лекарски консилиум, включващ "задължително поне двама психиатри", тъй като лидерът на БСП имала изявени симптоми на параноя. Публикуваме текста на Блъсков без редакторска намеса:

Време е малкото останали нормални хора в ръководството на БСП да проумеят, че случаят с тяхната началничка Корнелия Нинова е медицински. И ако са нейни истински другари, трябва да престанат с безсмислени заседания на Изпълнителни бюра и Национални съвети и да повикат лекар. По-скоро лекарски консилиум, включващ задължително поне двама психиатри. Вече няколко пъти им обръщам внимание за ясно изразените симптоми на параноя при Нинова и много се надявам най-после да погледнат истината в очите.

Нека напомня - параноята представлява патологично надценяване на собствения Аз-образ /представата на личността за себе си/. Тя се разглежда като вид невроза, която се дължи на силно развито чувство за малоценност, съпроводено с гордост от постигнатото. Този вид комплекс се свързва с това, че човек мечтае да участва в ситуации, в които той е най-добрият. Подобни действия разделят личността от реалните отношения. В нея се развива огромна гордост, недоверчивост, мнителност, измислена мания за преследване, които правят този човек лесно раним, егоистичен, взискателен и предявяващ претенции да бъде харесван. Параноикът е труден за разбиране. Преценките му са деформирани и изменени. Възприема дори най-малките неща като сложни. Импулсивен и свръхемоционален. От привидно мнимо спокойствие той бързо преминава в активно и се стреми да доминира над околните, като се стреми да внушава своите оценки или мнения. Параноикът крие в себе си враждебност, но в същото време демонстрира омраза и в много случаи деспотизъм. Това е провокирано от патологичното надценяване на собствената личност.

Ето това казва науката по въпроса за параноята. Трябва да си сляп, глух или тежък мазник да не видиш едно към едно силно изразени описаните симптоми у Корнелия Нинова. И напълно естествено резултатите от управлението на БСП от тази очевидно болна жена са повече от трагични. Отстраняването ѝ от поста е въпрос за спасението от политическа смърт на все още единствената автентична лява партия в България.  

Продължаващото няколко години съсипване на БСП от Нинова и мазниците около нея е по същество и политическо престъпление. Точно то, освобождавайки социален терен, създаде условия за появата на всякакви политически мутанти, проституиращи с властта и компрометирайки и без това тъжния имидж на властовите институции.

Развитието на този процес вече сериозно застрашава общественото и политическото здраве на България. Той може да бъде спрян само от ясна, действена и интелигентно управлявана лява партия, която да е ангажирана с проблемите на своя изконен електорат, а не да гледа в пъпа си. В БСП все още има доста умни, високоинтелигентни и модерни хора, които могат да свършат тази работа.

Но първо повикайте лекарите, уважаеми госпожи и господа.

https://trud.bg/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8/