Близки на убития Пейо се събраха пред Съдебната палата

На 30 април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева

Общество
18:51 - 08 Май 2024
1816
Близки на убития Пейо се събраха пред Съдебната палата

Несъгласни с решението на съда Габриела Славова да бъде пусната под домашен арест се събират на протест пред Съдебната палата. Хората настояват за справедлив процес срещу жестокото убийство на нейния съпруг и баща на едното ѝ дете Пейо Пеев. Габриела и нейната майка Красимира Трифонова, която е в ареста, са обвинени за престъплението.

"Това, което искаме днес, е да помолим всички организаиции - съд, Закрила на дете, да не позволяват децата да бъдат давани за отглеждане на Габриела, а да останат при родителите на Пейо и впоследствие след ДНК, след като Велико получи бащински права едното дете да отиде при него", каза пред БНТ Александър Хитров, приятел на Пейо Пеев.

На 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко".

На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени. На 30 април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.