БНБ: Доставената хартия за изборите отговаря на изискванията на ЦИК

У нас
18:55 - 17 Септември 2024
495
БНБ: Доставената хартия за изборите отговаря на изискванията на ЦИК

БНБ уверява, че доставената хартия за машините за предстоящите парламентарни избори отговарят на изискванията на ЦИК. Това съобщиха от БНБ.

Печатницата на банката е изпълнила коректно задълженията си по доставката на специализираната хартия за бюлетините от машинно гласуване.

От БНБ подчертават, че стриктно са се придържали към изискванията на ЦИК и производителя на машините "Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.". Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в Република България.

Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория.

Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за машинно гласуване е MITSUBISHI HITEC PAPER EUROPE. Хартията е изпитана в независима акредитирана лаборатория. Резултатите до момента показват, че хартията отговаря на изискваните технически характеристики, допълват от БНБ.