БНР посреща 85-и юбилей с нов шеф

Отложиха раздаването на "Сирак Скитник" заради бюджета на медията

Общество
10:05 - 25 Януари 2020
1461
БНР посреща 85-и юбилей с нов шеф

Българското национално радио навърши 85 години. 25 януари 1935-та е датата, на която с указ на Цар Борис III осъществяваното дотогава на обществени начала радиоразпръскване става държавна собственост.

Обществената медия посрещна юбилея си с нов директор - в сряда СЕМ избра Андон Балтаков.

Изборът бе направен при втори тур на гласуването, тъй като на първия нито един от кандидатите не получи необходимите му поне 3 гласа.

При втория вот Балтаков, който е бивш водещ в БНР и е работил в някои от най-големите световни медии като Си Ен Ен и Асошиейтед прес, бе подкрепен от София Владимирова, Бетина Жотева, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. 

По традиция годишнината днес се чества с тържествена церемония, на която биват връчвани и годишните награди на БНР "Сирак Скитник" - по артистичния псевдоним на първия директор Панайот Христов.

В петък Управителният съвет на БНР обяви, че проявата ще бъде отложена с аргумента, че не е утвърден годишният бюджет на радиото за 2020 година. Като се извинява на всички участници и гости, ръководството на БНР пояснява, че поканите ще бъдат валидни за спектакъла, "когато бъде насрочена нова дата за неговото провеждане".

Честит празник, колеги!

Снимка: БНР