Богдана Карадочева пред Lupa.bg: Васко, обичам те! Да пееш до 100!

Култура
18:30 - 03 Септември 2020
4188
Богдана Карадочева пред Lupa.bg: Васко, обичам те! Да пееш до 100!

"Васко, много те обичам! Честит да си!" С тези думи Богдана Карадочева публично чрез Lupa.bg се обърна към своя голям приятел и колега Васил Найденов по случай неговия 70-годишен юбилей.

"Той е фантастичен певец. По-важното е, че той е и музикант. Васко усеща с всичките си сетива това, което пее - и думите, и нотите. А на сцената той е божествен. Фантастичен, талантлив, страхотен приятел, много добър човек, много интелигентен, много сетивен. Много го обичам. Желая му да е здрав и да е поне още 30 години на сцената. Искрено му го желая", сподели пожеланията си към Кеца естрадната прима Богдана Карадочева. 

Тази вечер тя заедно със съпруга си Стефан Димитров ще изпият по чаша вино за здравето на Васил Найденов.  

Дългогодишно приятелство и професионално партньорство свързват тримата музиканти. Богдана Карадочева и Васил Найденов са две имена, превърнали се в емблема на българската естрада, а звучащи в дует допринасят и се допълват за по-звучно, празнично и неповторимо изпълнение. Песента "Нова годино", която пеят заедно, отдавна се е превърнала в тотален хит. Стиховете са дело на Маргарита Петкова, а музиката - на Стефан Димитров. 

От края на 1998 г. в продължение на почти две години Васил Найденов е автор и водещ, заедно с Богдана Карадочева на предаването за музика – „Почти полунощ е...“ в Нова телевизия.