Богомил Грозев се сбогува с града под тепетата

Реставраторката на антични мозайки Елена Кантарева пое "Старинен Пловдив"

Актуални новини
12:42 - 22 Юни 2021
3480
Богомил Грозев се сбогува с града под тепетата

Реставраторката на антични мозайки доц. Елена Кантарева-Дечева вече е начело на общинския институт "Старинен Пловдив". Тя зае временно шефския пост до провеждане на конкурс.

Досегашният титуляр - журналистът Богомил Грозев си тръгна и снощи за последно са го видели на концерта на Любо Киров на Античния театър.

"Досега Кантарева бе зам.-директор на резервата и е най-подходящият човек временно да го оглави", коментира зам.-кметът по културата Пламен Панов. Въпрос на време е да бъде обявен конкурсът. По думите му министерството на културата е съгласувало всички искания по молба на общината. Очаква се местната власт да насрочи състезанието до десетина дни.

Кантарева уверява, че няма намерение да прави никакви промени в екипа, ще подкрепя колегите си и ще полага усилия да съживят Старинен Пловдив.

Веднага след като стана ясно, че дните на Богомил Грозев са преброени, името на реставраторка се завъртя като евентуален негов наследник. Тя сама трябва да реши ще се яви ли на конкурса, каза Пламен Панов.