Богородица се появи над Аржентина

Местните убедени, че Девата ги закриля в епидемията

Мистика
17:11 - 29 Март 2020
7853
Богородица се появи над Аржентина

На 25 март 2020 г., около 17 ч. над аржентинския град Сан Карлос в североизточната провинция Кориентес в небето е наблюдавано необичайно явление - сякаш самата Богородида се появила в небето, заобиколена от сияеща дъга.

Една от снимките на това явление се появява в социалните мрежи и става много популярна. Жителитена Аржентина пишат, че Богородица дошла, за да спаси страната от епидемията от коронавирус и да подкрепи болните. Според друг не Дева Мария, а Дева Итати, покровителка на провинция Кориентес, се появила в облаците.

Очевиди споделят, че в началото на небето се появява дъга, а след това от нея на фона на сияещото слънце започва да се оформя фигура на Богородица. Много аржентински потребители на социалните мрежи пишат благодарствени слова на Дева Мария. Сузи Хименес казва: „Благодаря на Майката, че ни защитава, благодат, благословия и защита от Господа“. Жена на име Нанси Сервантес пише: "Има много такива истории. Знам, че сме много чувствителни, но просто искаме малко надежда".

Град Сан Карлос е известен като едно от най-старите йезуитски селища в провинция Кориентес. В него има много вярващи. В историята на провинцията са известни три момента, когато Девата Итати се е появила пред хората. Първият път се случва, когато ранните францискански заселници идват в района на река Парана. В памет на чудодейното явление през 1589 г. е издигната статуя в чест на Дева Итати.

В социалните мрежи в България, Сърбия, Гърция и Румъния от няколко дни се върти съобщение, че Божията Майка се явила на монаси в Атон по време на тяхното бдение за прекратяване на епидемията. Късно в събота агенция Ромфеа разпространи официално становище от клира на Атон, че това е фалшива новина.