Богьовеца, поръчков убиец №1, замесен в ново престъпление

Актуални новини
15:35 - 27 Май 2020
33742
Богьовеца, поръчков убиец №1, замесен в ново престъпление

Легендарният престъпник Ивайло Симеонов-Богьовеца, известен в подземния свят като безскрупулен наемен убиец на мафиотски босове, се забърка в ново престъпление. Той обра двама братя в Костинборд и сряза ръката на единия, за да му каже къде са парите от скорошна продажба на имот. Оправданият като член на банда за убийства Богьовеца (на снимката в заглавието) успя да се измъкне от полицаите.

Наглият грабеж се е разиграл в нощта срещу вторник, оповестиха пред Lupa.bg от МВР. Богьовеца и другарите му Митко Бомбата и Краси Стършела знаели, че двамата братя - на 38 и 40 г., наскоро продали имот. Влезли в къщата им и буквално ги смазали от бой. Богьовеца дори рязал ръката на единия, за да му каже къде са скрити парите. Тримата бандити с богати криминални досиета претършували цялата къща, но не ги открили. Тръгнали си с 300 лв. и три мобилни телефона. Оказало се, че братята били вкарали парите в банка.

Двамата изтезавани мъже са открити на сутринта от майка им в безпомощно състояние, която подала сигнал в полицията. При съвместна акция на криминалистите от ОД на МВР-София и колегите им от РУ-Костинброд Бомбата и Стършела били заловени. Богьовеца е успял да избяга и в момента е обявен за издирване. Останалите двама твърдят, че именно Богьовеца е "мозъка" на операцията и ги накарал да инквизират братята.

Ивайло Симеонов е един от най-известните бандити от началото на новия век. Името му е свързвано с това на друг страховит килър - Йосиф Йосифов, по прякор Йоско Костинбродския. Двамата бяха подсъдими като банда за убийства, стреляла по Кирил Киров-Киро Японеца, но съдът ги оправда неотдавна. Смята се, че на сметката на Богьовеца и Йоско Костинбродския лежат поне 10 от знаковите поръчкови убийства в периода 2001-2019 г.