Бой и в македонския парламент: Депутати вилняха и чупиха компютри (ВИДЕО)

Народни представители се замеряха с хартиени листове и предмети

Балкани
18:50 - 20 Ноември 2023
4053
Бой и в македонския парламент: Депутати вилняха и чупиха компютри (ВИДЕО)

Явно понеделник е напрегнат днес за парламентите на някои балкански държави. След като днес безредици избухнаха в албанския парламент по време на обсъждането на бюджета и дори в пленарната зала бе запалена факла, напрежение имаше и в парламента на Република Северна Македония. Депутати чупиха компютри и инвентар и хвърляха документи из заседателната зала. 

Народни представители от политическа партия "Левица" нападнаха първо вербално, а след това и физически заместник-председателя на парламента Горан Мисовски.

Депутатите Борислав Кръмов и Димитър Апасиев не останаха доволни от факта, че преди това 87 народни представители от общо 120 гласуваха да не приемат исканията на "Левицата" за оттегляне на промените в Правилника за дейността - най-висшият акт на работа в македонското събрание.

Кръмов се разгневи, докато говореше на трибуната и с искане да се прекъсне съвещанието счупи монитора на бюрото на председателстващия заседанието. Недоволният политик започна да хвърля листове хартия, чаши, а след това се нахвърли и върху компютъра на Горан Мисовски.