Бой Джордж се подигра на полово неутралните местоимения

Политическата коректност досади дори на певеца с нестандартна сексуална оиентация

Новини
16:10 - 12 Януари 2020
5358
Бой Джордж се подигра на полово неутралните местоимения

Небезизвестният певец Бой Джордж се подигра на идеята хората да се окичват с т. нар. “предпочитани местоимения “то/ние” и определи идеята като “нелепа”.

“Оставете местоименията си на входа”, написа певецът с истинско име Джордж Алън О’Дауд в социалните мрежи.

Поп изпълнителят мигновено бе набеден за трансфоб и остро критикуван за думите му, но вместо да се кротне, той заля недоволстващите с втора порция студена вода.

“Трябва да се отнасяте към мен като към Наполеон, а това е толкова нелепо”, отвърна на нападките Бой Джордж и не пропусна да припомни, че е използвал дамските тоалетни още в средата на 80-те.

“Играех си с джендъра (половата идентичност - б.р.) много преди това да стане модно. Сега е просто драма и истерия в туитър.”, припомня поп изпълнителят с нестандартна сексуална ориентация и екстравагантен външен вид.

Политическата коректност дойде до гуша дори на Бой Джордж...

Миналата година певецът пак изрази онлайн раздразнението си от т.нар. “предпочитани местоимения”. Тогава потребител на туитър го прикани да използва “правилното” местоимение, когато се отнася за трансджендърни индивиди. В призива се казва, че да посочиш сам името, с което предпочиташ да се обръщат към теб, е привилегия, която лесно може да бъде отнета и че несъобразяването е “обида към транссексуалните”.

На това певецът отговори кратко и ясно: “Бъдете повече от едно местоимение!” 

Безполовите местоимения се използват от не чак толкова многобройните (въпреки медийната истерия) индивиди, които не искат да се определят като мъж или жена (или пък редуват предпчитанията си), както и от тези, които са родени с грешен биологичен пол. За да избегнат употребата на “той” или “тя”, те използват думата “те”, която наскоро дори бе обявена от речника на "Мериам-Уебстър" за дума на 2019 г. 

Употребата на “правилното” местоимение се превърна във фикс идея на трансджендърите и радикалните ЛГБТ активисти през последните години. В Канада с поправка на Закона за правата на човека от 2018 г. употребата на “грешно” местоимение се счита за трансджендърна дискриминация.