Бой в БСП-Варна , социалистите нямат кандидат за кмет

Политика
10:30 - 12 Септември 2019
5648
Бой в БСП-Варна, социалистите нямат кандидат за кмет

Варненската конференция на БСП се провали след инфарктно заседание, което трябваше да излъчи кандидат за кмет на морската столица от червените.

Както първо Lupa.bg писа, след като шефът на организацията Борислав Гуцанов се озова със свалено доверие от шефката на БСП Корнелия Нинова и ръководството, той не получи пълномощно за представителство при формирането на общинската избирателна комисия. А вчера е било докладвано пред "Позитано" 20, че всички кандидати за кметове на Варна от червената партия са се отказали от битката.

Сред тях са били авторитетни личности като: проф. Красимир Иванов, проф. Пламен Илиев, доц. Божидар Чапаров, адмирал Петър Петров. Като спасителен вариант Гуцанов предложил за кандидат-кмет Костадин Костадинов, който е председател на партия “Възраждане”. Това буквално шокирало присъстващите, защото било повече от абсурдно БСП да издигне председател на друга политическа формация.

Залата реагирала с възмущение и подигравки пред опцията левицата във втория по големина град в България да няма кандидат или да бъде такъв от друга партия. Доц. Огнян Кънчев заявил пред всички, че унижението все пак има граница, а в случая са преминати всички граници. Доктор Надя Дюлгерова се обърнала към Гуцанов с думите, че ако той не иска да поеме отговорност и да бъде кандидат за кмет, тогава тя е готова да се жертва, но това унижение не можело да се преглътне.

Така конференцията приключила със скандал и де факто в момента БСП няма кандидат за кмет за един от най-ключовите областни градове. Социалисти в морската столица твърдят, че се е стигнало и до ръкопашен бой на заседанието. Очаква се на предстоящия пленум в София срамният казус във Варна да бъде решен и ръководството да се намеси пряко в избора на кандидат за кмет и общински съветници.