Бойко Атанасов стана шеф на финансовия надзор

Регулаторът беше без ръководител от началото на март

Актуални новини
10:51 - 15 Март 2019
1754
Бойко Атанасов стана шеф на финансовия надзор

Бойко Атанасов е новият шеф на Комисията за финансов надзор. Той беше избран напълно единодушно от парламента днес със 134 гласа "за". От октомври 2017 г. досега Атанасов заемаше поста на зам.- председател на финансовия регулатор. Кандидатурата му беше единствена и я внесоха депутатите от "Атака".

От началото на март финансовия регулатор нямаше шеф, след като Карина Караиванова, която заемаше поста, отиде в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) на мястото на Калин Митрев.

В сряда Атанасов беше изслушан от бюджетната комисия и представи концепцията си за развитие на КФН. Той обясни, че ще работи по изграждането на модерна информационна система на комисията. Новия шеф посочи, че за него е важно да има активната комуникация с бизнеса, а това щяло да стане с регулярни срещи в дискусионен формат. Сред основните му цели са да се създаде "превенция чрез активна регулация, а не реакция в кризисни ситуации" и припомни случая с фалиралия кипърски застраховател, който остави близо 200 хил. без полици у нас.