Бойко Борисов: Абсурдно е да се мисли за импийчмънт на Румен Радев

Абсурдно е също този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер, посочи бившият премиер

Политика
10:25 - 31 Януари 2024
4254
Бойко Борисов: Абсурдно е да се мисли за импийчмънт на Румен Радев

Попитайте лидерите от другите части на „сглобката” кой е отправял покана към президента Румен Радев да стане част от нея”. За това призова журналистите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Коментарът му е по повод изявлението на вицепрезидента Илияна Йотова, която каза, че атаките срещу президента са заради отказа му да стане част от управляващото мнозинство.

„За тези три години хаос и безпътица, лепенето на етикети доведе до тотално смразяване на хора. В момента в България няма лидер, на когото да не е залепен етикет – дали заслужен, или не”, каза още Борисов.

Той припомни, че съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев бяха служебни министри в кабинетите, назначавани от Радев.

„По време на избори винаги е прозирало зад кого стои президентът Радев. Ако Кирил и Асен са на един плакат с него, трудно е да се скрие подкрепата им”, допълни лидерът на ГЕРБ.

За импийчмънт е абсурдно да се говори и дори да се мисли за човек, избран от народа. Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено.

А какво да кажем за служебните правителства - тези щети от последните 3 г. са за стотици милиони, напомни лидерът на ГЕРБ.

Лично аз такава оферта не съм предлагал, трябва да питат другите лидери, едва ли Йотова си го е измислила, каза Борисов по повод думите на вицепрезидента, че на Радев му е предлагано да стане част от сглобката, а той е отказал и затова се води война с него.

Знам доста по конструирането на служебните кабинети, защото хората говорят. В сгробкота имаме колеги, които са участвали във всички тези разговори, те знаят как са правени служебните правителства. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, колко можем да изброяваме през това време, допълни лидерът на ГЕРБ.