Бойко Борисов : Ако правителството мине с някой трик, приемаме 3-4 неща и подаваме оставка

Желязков пък каза, че нови преговори няма да има, тъй като партиите вече били изразили позициите си за евентуален кабинет на ГЕРБ-СДС

Актуални новини
10:16 - 01 Юли 2024
1773
Бойко Борисов: Ако правителството мине с някой трик, приемаме 3-4 неща и подаваме оставка

"Ако правителството мине с някой трик, то ще има кратък живот, тъй като ще излезем от него". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, след като, заедно с предложения премиер Росен Желязков, получи и върна изпълнен първия мандат за проектокабинет на президента Румен Радев.

"Ако правителството мине с някой трик, някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партия, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот - не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него, каза пред журналисти Борисов.

Важните цели пред кабинета:

  • Лидерът на ГЕРБ заяви, че най-важната цел е да се актуализира и приеме бюджетът.
    Като друга задача пред кабинета той посочи плана за възстановяване и еврофондовете, тъй като сме се превърнали в държава-донор за Европейския съюз.
  • "Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че можем да го придвижим, така след това спокойно можем да отидем на избори", каза още Борисов.
  • "Като свършим тези три-четири неща, които изброих, след това ще подадем оставка", добави той.

 Борисов заяви още, че ГЕРБ носят цялата отговорност за предложеното правителство.

От своя страна кандидат-премиерът Росен Желязков заяви че пред страната ни има 3 пътя на развитие: Нормализация на политическия живот, политическа рецесия - "Това е изтезание над демокрацията - избори сред избори, или политическата регресия.

"Много ясно поемам политическата отговорност с лицата на ГЕРБ-СДС, които веднага ще влязат и ще почнат да решават проблимете", каза Желязков.

Според него хоризонта на кабинета се състои до "стабилизирането на публичните финанси и неотклонност на нашата европейска перспектива".

По думите му следващите избори трябва да са в подходящ период. "Със сигурност това не е зимният", добави кандидът-премиерът.

Желязков каза още, че нови преговори няма да има, тъй като партиите вече били изразили позициите си за евентуален кабинет на ГЕРБ-СДС.