Бойко Борисов и Георги Георгиев от ГЕРБ избраха да са депутати от Пловдив

ПП–ДБ ще имат трима депутати от втория по големина град

Политика
21:58 - 14 Юни 2024
5113
Бойко Борисов и Георги Георгиев от ГЕРБ избраха да са депутати от Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият шеф на столичния общински съвет Георги Георгиев влизат в парламента от Пловдив. Това става ясно от заявленията, които са подали до ЦИК. Те бяха избрани за народни представители и от райони в София.

ГЕРБ вкарва четирима депутати от Пловдив. Борисов беше първи, а след него проф. Даниела Дженева, която също е родена в София, но от много години живее и работи в Пловдив, тя е директор на ансамбъл "Тракия". Трети в пловдивската листа беше Георги Георгиев, а четвърта – Деница Николова, бивш заместник–министър на регионалното развитие. Така Дженева се оказва единствената пловдивчанка в бъдещата парламентарна група на ГЕРБ.

ПП–ДБ ще имат трима депутати от втория град. Водачът Асен Василев избра да влезе от Хасково, при това положение влизат бившият областен управител Йордан Йорданов, ексесшефът на правната комисия Стою Стоев и издателят Манол Пейков.

Лидерът на партията – изненада "Величие" Николай Марков също ще бъде народен представител от Пловдив, той бе водач на листата.

Станислав Балабанов от ИТН, който водеше листите на партията в града и областта, избира да влезе от 17 МИР.

Бившият икономически министър от ПП–ДБ Богдан Богданов, който водеше листата на коалицията в Пловдивска област, избра да е народен представител от Плевен. Така на негово място влиза Катя Панева от 17 МИР.