Бойко Борисов предрича: Ще имаме режим на тока (ВИДЕО)

През 2025 г. от износител ще станем вносител на електроенергия, увери бившият премиер

Политика
18:41 - 15 Ноември 2022
5156
Бойко Борисов предрича: Ще имаме режим на тока (ВИДЕО)

Вървим към режим на тока. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при включване на живо във фейсбук. Той обвини договарянията на "Продължаваме промяната", които ще имат сериозни последствия.

„Имахме куп варианти. Бяхме подготвени за седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“. На лицензираната площадка на този реактор трябва да започнем изграждането на нова. След като през 2025 година извадим „Мариците“, ще купуваме енергия според пазарните цени на Европа“, коментира бившият премиер.

Според него българските граждани сами са дали четирите реактора на „Козлодуй“, а сега ще дадат и въглищните си централи, без да имаме заместители като ядрени мощности и без да са проведени консултации.

Той посочи, че в Европа гасят уличното осветление и фонтаните, за да спестят електроенергия, а ние точно в този момент сме решили да зачеркнем мощностите си. Сега ние от износител, ще се превърнем във вносител.

Бившият премиер отправи множество обвинения към "Продължаваме промяната" и решенията, които са вземали.

"Когато говорим за Плана за възстановяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което редовното правителство на Петков е договорило, ще има трайни последици. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група", заяви Борисов.