Бойко Борисов призна - не иска да управлява (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ "съветва" Петков да си трае и да плаща на "Газпром" в рубли

Политика
12:55 - 21 Май 2022
5843
Бойко Борисов призна - не иска да управлява (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов алегорично призна, че не иска да се върне на министърпредседателския пост в изключително кризисната ситуация на глобален енергиен трус и европейска несигурност заради войната в Украйна. На среща със симпатизанти на партията си в Шумен, част от вече станалите му традиционни уикенд обиколки за стягане на редиците, Борисов каза: 

“Въпреки нашето запъване за избори, ние виждаме, че те идват. “Викате “оставка”, за да се върне ГЕРБ на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник като след Орешарски".  

И задочно "посъветва" управляващите да си траят и като Германия и Италия да подписват договори с руския "Газпром" с разплащане в рубли. 

“Всички си подписаха договорите с "Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са "такива герои", продължи Борисов.

И разкритикува остро кабинета, че се държали като движение на Че Гевара за борби - с корупцията. Той разсмя залата с думите: "Тръгнала България да спасява света" по повод провалените планове на правителството да превърне Варна в хъб за украинското жито. 

По думите на Бойко в същия ден, в който ЕК е прогнозирала 12% инфлация за България и забавяне на икономическия растеж, правителството определи неизпълняем бюджет с нови разходи. "Излизат с обещания за 21% ръст на пенсиите, детските - каквото им дойде на акъла от предизборната кампания. Вместо да свиваш разходите, залагаш повече. Това се нарича инфлация", предупреди той.