Бойко Борисов: Софиянски съсипа София!

Никоя партия не е правила за столицата толкова, колкото ГЕРБ - заяви лидерът на партията

Новини
19:09 - 09 Март 2023
8228
Бойко Борисов: Софиянски съсипа София!

Никоя партия не е правила за София толкова, колкото ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред активисти в столицата.

"Ние дойдохме, защото преди това Софиянски я съсипа. И Станишев опита да ми прави кризи с боклука, ама бяхме яки и удържахме. Сега мерят милиметри. закарайте ме да видя нещо построено от вас. няма - нула", заяви той. И припомни каква е била София преди управлението на ГЕРБ - "нямаше един работещ шадраван, една китка нямаше, един фонтан,  да не говорим на Околовръстното горе колко се чакаше".

Борисов припомни вчерашния доклад на БНБ, който предупреждава за спада на БВП и нуждата от консерватино управление на финансите. "ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото знаят цифрите. Почват да ни подготвят, че няма да има правителство, после 2 в 1, 3 в 1, все едно е нес кафе. Знаят цифрите, календарът на плащанията за т.г. и догодина е напрегнат и е вероятно да се тегли нов дълг, за да се покрият плащанията", заяви той.

И обясни, това значи "рязане, стягане на колана до дупка". "Това са направили Кирил и Асен с подкрепата на Христо Иванов и Атанасов. По банкерски казано - всичко може да е коригирано само с консервативен режим на публичните финанси. Не може да режем социални и публични разходи, а хората очакват и да ги вдигаме. Това значи, че метрото ще се дострои, а пътят от "Борис" до Люлин както не е бил 1300 г. готов, ще продължи да е така", ядоса се Борисов. И заяви, че управлението му е оставило пари в АПИ техниката от Младост да отиде в Люлин. Той се оплака, че хората сутрин се избиват по час и половина да дойдат в София. "Средна скорост километър и половина. Това е бъдещето на България. Тогава няма да има катастрофи", каза Борисов.

"Или някой, които мрази България отвън ги подкрепя, или има някакъв план. В момента, в който света се преразпределя ние имаме структоро-определящо място в света по доставки, износител на ток, енергия на храни... Или някой иска да ни събори, или не мога да си обясня. Такива щети са нанесени на държавата", възмути се Борисов. Според него войната е дала огромни предимства на България - изнасяме оръжие най-много, ток заради кризата и няма защо да оправдават инфлацията с нея.

"Очаквате да кажа стъпваме здраво и оправяме държавата. И това ще го кажем, но запомнете - от първия ден срещу вас ще има армия от хора, които няма да помагат да се изтегли държавата от блатото, а всячески ще я дърпат назад. Те не обичат България. Ако искаме да им причиним нещо лошо, трябва да им оставим София. Да видят какво ще стане след 2 г. Ще съсипят и тоя град", предупреди лидерът на ГЕРБ.

И призова своите да са горди с направеното за града. Паметникът на съветската армия според него трябва да отиде в Музея на социалистическото изкуство. Не може шмайзерът да стои сега като се води война в Украйна. Преди 1 г, като нямаше война, е едно, но когато тая армия убива хора в Украйна, нещата се променят", заяви Бирисов.

"Западът е изцяло с нас. Ние сме истинска центирстко-дясна праволинейна, яка партия и това се дължи на тоя отбор", заяви той, доволен, че има много младежи в листите.

Зала 6 на НДК се оказа тясна за всички привърженици и симпатизанти на ГЕРБ, които дойдоха за откриващото събитие в столицата. Водачи на листи и знакови за партията лица също са тук.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води в 25-ти МИР, първи в 23-ти МИР е председателят на СДС Румен Христов, а в 24-ти - Тома Биков. Борисов бе посрещнат с ръкопляскания, а цялата зала стана на крака.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев покани на сцената кандидатите от трите листи и ги представи като нормални, усмихнати, професионално подготвени и годни да представляват хората. Дончев попита какво е оправено през последните години - политическата тъкан, начинът на взимане на решения, публичните финанси, икономиката, инфлацията.

"Кой излъга децата, кой им обясни, че има вълшебна пръчка, бърз, чудодеен начин България да стане по-богата без професионализъм и лидерство? Да обясниш на младите, че има вълшебен начин нещата да се случат от днес за утре е заблуда", обясни Дончев.

"2 г. в България не се строи, няма свежи европари. Как се лекува тази болка? Знаем рецептата", закани се той. Инвестициите в образованието ще са основни приоритети на ГЕРБ, обясни Дончев, който добави, че ма нужда и от пътища и магистрали и железница и др., мерки за енергийна ефективност. "Не трябва да пропускаме съдебната реформа - всеобхватна, отразяваща не само нуждите на някои партии, а очакванията на обществото, което включва и повече прозрачност, отчетност и по-бързо съдопроизвоство", обясни той. И бе категоричен - ГЕРБ има и силата, и експертизата, и опита да го направи.

"Ние не сме регионална партия, за нас е от значение да имаме подкрепа тук в София, в малко село в Балкана, в Шумен, Елхово , навсякъде, Претендираме да представляваме целия народ. Затова всеки от нас и от вас е важен, дали в роля на кандидат или съмишленик:, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Аз съм последен в листата, а се налага да говоря първи. Няма да го тълкуваме библейски, че последните ще станат първи, да не стане беля. Но когато една група се движи и първия, и последния е важен. Първият определя посоката, а последният следи някой от групата да не се е изгубил", обясни той позиицята си в софийската листа.

"Трябва да бъде съставено правителство. Без участието на ГЕРБ-СДС ще е краткотрайно и нефелно. България има нужда от редовно правителство. Служебните кабинети могат да изготвят много на брой закони, но без редовен парламент няма да бъдат приети", заяви лидерът на СДС Румен Христов. И заяви, че случващото му се напомняло на времето преди 10 ноември, когато шивачки, доячки и артисти се събирали за по 20 дена, гласували закони и продължавали напред. Редовното правителство може да приеме законите за плана за възстановяване, за еврозоната и Шенген. На 2 април с номер 2 за победа на ГЕРБ и СДС, призова Христов.

Ние подхождаме с отговорност към града, заяви шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев. И се похвали със свършеното за София при управлението на ГЕРБ. Град и държава се управляват с адекватно и зряло политическо отношение, с опит, заяви той. И се оплака, че управляващите в София били подложени на системни унижения от страна на правителството на ПП. И наказали 2 млн. български граждани, само защото столицата се управлявала от ГЕРБ. Хората се умориха от противопоставяне, смята Георгиев.