Бойко Борисов: Стига с тези стадиони! Няма кой да играе...

Видяхте мача с Косово - 4000 души публика и никаква игра, критикува премиерът

Новини
22:03 - 11 Юни 2019
5334
Бойко Борисов: Стига с тези стадиони! Няма кой да играе...

Бойко Борисов разкритикува играта на националния отбор по футбол. Днес, малко след като кара влак, премиера се изказа за слабата игра на националите ни.

"Стига с тези стадиони. Ще ги построим, но въпросът е кой ще играе на тях". Така премиерът отговори на пловдивските спортни деятели, дошли да го видят на гарата в Белозем. Там той бе посрещнат от легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев, общинския съветник от ГЕРБ и бивш международен рефер Атанас Узунов и шефа на дирекция „Спорт“ към Община Пловдив Петър Зехтински.

Тримата отново заговориха за бъдещето на стадионите в Пловдив. Борисов обаче ги отсече, като обяви, че занапред приоритет в разпределението на държавните пари за спорт ще са детско-юношеските школи. 

"Ще има и стадиони - за едни ще помогнем, други трябва да си ги направят общините и клубовете. Въпросът е кой ще играе на тези стадиони. Виждате какво е нивото...", продължи Борисов.
 
"Видяхте снощи на мача с Косово - 3-4 хиляди души публика и никаква игра (нашите записаха срамна загуба с 2:3 - б.р.). Първи да вдигнем нивото и публиката да се върне, пък тогава ще правим големи стадиони. Сега усилията трябва да са в школите, там се къса нишката", обяви Борисов.