Бойко Борисов в Сандански: Трябва да сложим край на "Избори до дупка"! (ВИДЕО)

Ако Томислав Дончев усвояваше 3% от евросредствата, отдавна да го няма в ГЕРБ, обяви партийният водач

Актуални новини
19:15 - 16 Май 2024
6974
Бойко Борисов в Сандански: Трябва да сложим край на "Избори до дупка"! (ВИДЕО)

"Трябва да сложим край на "Избори до дупка", заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Сандански и допълни, че се надява ГЕРБ да запази поне досегашната си бройка евродепутати: "Тази бройка от шест души включва и кандидата на нашия коалиционен партньор СДС".

"Инерцията и омразата, която са насадили в последните години от вдигнатите юмруци, не само в България, вече има своите реални измерения, защото омразата ескалира и това, което се случи с премиера Фицо, това което става в Европа е адски притеснително", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сандански. 

"Е, няма нация, която стои на едно място три години и иска просперитет и туризъм. Кой си го причини това? Причиниха го българите с част от обслужващите медии. Томислав Дончев преди три години имаше 3-4% усвояване на еврофондовете, не че нямаше да прави кампания, нямаше да го има в ГЕРБ. Сега благодарение на това, което гласувахте тия три години, имате 3% усвояване по ПВО, от милиардите, които чакахме в Брюксел. 

Какво ви промениха три години? Боклукчарника в края на "Струма", там и парите ги няма. Как сме вдигнали парите на пенсионерите? Да не сме ги произвели? Взели сме заеми, задължили сме децата и внуците. Каквото си направи един народ сам, друг не може да му го направи", отсече Борисов. 

Той изброи и част от проектите, които са щели да бъдат готови, ако ГЕРБ е бил на власт през последните 3години.

"ГЕРБ били виновни за регулаторите? Защо Петков с мнозинството си не смени регулаторите? Защото нямаме толкова партийци за постове. Свършиха им партийците, другите отидоха министри и само аз и Киро им останахме в парламента. Всичко друго замина, нямаха хора.

Викаха ми: "Ние сме великолепната седморка". Питам ги: "Що сте само двама?". "Ми няма хора", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 

"Правихме мостове и тунели, караш 10 мин и пак влизаш в задръстването. Нямаше смисъл. Границата - нещо което обещаваме и ще направим. България имаше нулева миграция, беше за пример. Идваха, за да я видят и да кажат: "Браво". А "браво" на благоевградски език означава да ти дадат пари, даваха 150 милиона евро", обясни Борисов и уточни, че България е получила най-много пари. 

Спортната зала в Сандански, където се провежда срещата на ГЕРБ, е препълнена с хора. Водач на листата на ГЕРБ е Росен Желязков. Той сподели на влизане в залата: "Този район очакваше най-много автомагистрала "Струма" да е готова. Знаете какво се случва, когато тръгват българите да пътуват към Гърция и обратно, а и не само. Това е свободното движение на стоки и услуги. Този район го очакваше това нещо. За съжаление заради приумиците на определена екологична клика този проект няма да се случи до 2030 г., а трябваше да е готов през 2027 - говорим за Кресненското дефиле".

Желязков изрази надежда, че хората "ще гласуват с разума, а не само със сърцето си". Запитан дали ще замине за Брюксел или Страсбург, ако спечели евроизборите, той заяви, че това няма да е само негово решение, а колективно.

Ето и видео от срещата на ръководството на ГЕРБ със симпатизанти от област Благоевград: